Raspisan konkurs za dva radna mjesta

imel

Zbog povećanja obima posla Imel d.o.o. Lukavac raspisuje konkurs za radno mjesto:

 • Desktop programer (m/ž) – 2 kandidata

Uslovi za radno mjesto:

 • SSS/VŠS/VSS  smjer računarstvo i informatika;
 • Pripravnik ili osoba sa radnim iskustvom na poslovima desktop programera (sa opisom projekata na kojim ste radili i sa kojima se ponosite);
 • Dobre organizacijske, komunikacijske vještine i rad u timu;
 • Odgovornost i poštovanje zadatih rokova;
 • Vozačka dozvola B kategorije;
 • Dobro vladanje engleskim jezikom.

Neophodne vještine:

 • Razvoj .Net Windows forms aplikacija (VB);
 • OOP programiranje;
 • Microsoft SQL server;
 • Visual Studio;
 • Crystal reports;

Poželjne vještine:

 • Razvoj windows servisa;
 • Poznavanje XML, JSON;
 • Poznavanje LINQ-a.

Šta kandidati mogu očekivati:

 • Vrhunsko radno okruženje, timska podrška i stimulativna primanja;
 • Kontinuirana mogućnost edukacije i napredovanja;
 • Stalan radni odnos na neodređeno vrijeme;
 • Stabilan portfolio proizvoda i usluga.

Svi kandidati trebaju poslati svoj CV (Evropski format CV) koji će sadržavati i portfolio / prethodne radove, kao i obaviti informativni razgovor.

Kandidati koji ispunjavaju uslove, bit će pozvani na intervju u sjedište firme Imel d.o.o. Lukavac. Aplicirati možete putem email-a: info@imel.ba. Oglas ostaje otvoren do 20.01.2016 godine.

Obavještenje za korisnike IMEL aplikacija

Poštovani korisnici,

Želimo Vas obavijestiti da u cilju poboljšanja novih verzija, IMEL aplikacije koriste nove tehnologije pa je moguće doći u situaciju da aplikacije nisu podržane na starijim Microsoft operativnim sistemima jer za iste više nema ni zvanične podrške.

Zvanična podrška za Microsoft Windows XP operativni sistem je prestala 08.04.2014.

Zvanična podrška za Microsoft Windows Server 2003 operativni sistem je prestala 14.07.2015.

Shodno tome, ukoliko želite instalaciju nove verzije programa Imel aplikacija, neophodno je obezbjediti operativni sistem koji je zvanično podržan (minimalno Windows 7 i Microsoft Windows Server 2008).

Usluge savjetovanja i prelaska na novi operativni sistem može Vam pružiti naš servis.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na broj (035) 550 100

S poštovanjem!

SRETNA NOVA GODINA

Svim našim poslovnim partnerima i kupcima želimo da ove i predstojeće praznike provedu u krugu porodice, a da 2016. godinu provedu u zdravlju, sreći i ljubavi.

unnamed

Konkurs za radno mjesto: Serviser računarske opreme

imel

Zbog povećanja obima posla Imel d.o.o. Lukavac raspisuje konkurs za radno mjesto:

Serviser računarske opreme (m/ž) – 1 kandidat

Uslovi za radno mjesto:

 • SSS/VŠS/VSS
 • Dobre organizacijske, komunikacijske vještine i rad u timu;
 • Odgovornost i poštovanje zadatih rokova;
 • Vozačka dozvola B kategorije;
 • Dobro vladanje engleskim jezikom.
 • Izuzetan nivo poznavanja računarskog hardvera i softvera
 • Poželjno iskustvo u poslovima servisiranja, popravke i sklapanja računara

Opis posla:

 • Održavanje i popravka računara, štampača, fiskalnih uređaja i ostale računarske opreme
 • Konfiguracija i instalacija aktivne i pasivne mrežne opreme
 • Dijagnostika i otklanjanje kvarova
 • Zamjena i popravka uređaja i komponenti
 • Instalacija OS-a i kompletnog pratećeg softvera
 • Rad na terenu

Poželjne kvalifikacije:

 • Napredna administracija operativnih sistema
 • Posjedovanje tehničkih IT certifikata

Šta kandidati mogu očekivati:

 • Vrhunsko radno okruženje, timska podrška i stimulativna primanja;
 • Kontinuirana mogućnost edukacije i napredovanja;
 • Stalan radni odnos na neodređeno vrijeme;
 • Stabilan portfolio proizvoda i usluga.

Svi kandidati trebaju poslati svoj CV (Evropski format CV) koji će sadržavati i portfolio/prethodne radove, kao i obaviti informativni razgovor.

Kandidati koji ispunjavaju uslove, bit će pozvani na intervju u sjedište firme Imel d.o.o. Lukavac.

Aplicirati možete putem email-a: info@imel.ba sa naznakom: “Prijava za posao servisera“.

Oglas ostaje otvoren do 18.01.2016 godine.

Bijeljina: Imel održao konferenciju „Kako unaprijediti poslovanje uz primjenu savremenih tehnologija“

3362

29. oktobra 2015. godine u prostorijama Privredne komore Bijeljina održana je treća po redu regionalna konferencija na temu „Kako unaprijediti poslovanje uz primjenu savremenih tehnologija“.

Predstavnici kompanije IMEL su predstavili savremena tehnološka rješenja u poslovnom svijetu koja imaju za cilj da olakšaju praćenje poslovanja, učine ga sigurnijim i štede vrijeme.

Konferencija je bila namijenjena svima, javnom i realnom sektoru (proizvodnom, trgovačkom i uslužnom) koji žele da unaprijede svoje poslovanje a neki od učesnika su predstavnici kompanija: PI SavaSemberija, M-Optic, Pansion, Agromehanika, Megadrvo…

Predstavljena su software-ska rješenja sa osvrtom kroz praksu: “Elektronsko upravljanje dokumentima”, “Elektronsko poslovanja u javnoj upravi” i “On-line trgovina” koje je predstavila Amra Brkić, dipl.oec dok je software-sko rješenje “Proces upravljanje proizvodnjom po narudžbi” prezentirao Senad Kapetanović, dip.oec.

Ovo je bila odlična prilika da se učesnici međusobno upoznaju i razmjene iskustva sa konsultantima iz Imel-a.

Za potrebe kompanije “Tesco” Tuzla: Izvršena implementacija android aplikacije mCom

IMAG1260

U prethodnom periodu Razvojni tim kompanije IMEL uspješno je za potrebe kompanije “Tesco” d.o.o. Tuzla okončao proces implementacije aplikacije mCom rađene na Android platformi.

Riječ je o android aplikaciji koju su razvili naši članovi razvojnog tima i koja omogućava da komercijalista putem mobilnog uređaja vrši narudžbu za svog klijenta.

Komercijalista ima informacije o artiklima, dostupnim količinama, cijenama, rokovima dostave. Pregled svih dosadašnjih otvorenih i zatvorenih narudžbi, prometu i otvorenim stavkama itd.  Komunikacija se vrši putem interneta a obrada narudžbi je moguća u offline režimu rada. Sinhronizacija podataka se vrši odmah nakon spajanja na sistem a naružbe se šalju u trenutku nakon potvrde od strane komercijaliste.

Bitno je napomenuti da android aplikacija mCom može raditi kao samostalna, ali i integrisana sa ImelBis informacionim sistemom.

Primopredaju u ime kompanije IMEL je izvršio šef razvojnog tima, Emir Osmanović i Zlata Kalesić, predstavnica kompanije Tesco d.o.o. Tuzla.

Više o aplikaciji mCom možete saznati putem telefona: (035) 550 101 ili email-a: info@imel.ba

Imel uzeo učešće na 28. Međunarodno savjetovanje „Arhivska praksa“

12036826

U Tuzli je 1. i 2. oktobra 2015 godine održano 28. Međunarodno savjetovanje „Arhivska praksa“ koje je okupilo oko 300 arhivskih stručnjaka i zaposlenika u registraturama iz šest zemalja našeg regiona i šire (Italija, Češka, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Republika Makedonija i BiH).

123

Skup je, u ime pokrovitelja, otvorio ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona mr. sc. Izet Jagodić, a brojne pohvale i ovog puta za visok nivo organizacije stigle su iz regiona.

12144918

Imel je imao čast da na ovako prestižno-naučnom skupu arhivista prezentira softverska rješenja koja imaju za cilj da pomognu arhivistima u njihovim svakodnevnim poslovima i učine njihovo poslovanje jednostavnijim i sigurnijim. Prezentiran je Sistem za upravljanje dokumentima DMS i Elektronsko poslovanje u javnoj upravi – eUprava.

Sistem za upravljanje dokumentima omogućava organizaciju  prijema, obrade, stvaranja, praćenja,  arhiviranja, pretraživanja  i izlučivanja dokumenata uz podršku informacionih tehnologija. Softver je namjenjen i javnom i realnom sektoru.

DSCN6997 (2)

Softver eUprava namjenjen je javnom sektoru i podrazumijeva modernu i korisnički orijentisanu komunikaciju javne uprave (općine, ministarstva, direkcije, agencije) i svih ostalih društvenih subjekata, pre svega građana, privrednih subjekata ali i javne uprave međusobno. E-uprava se može posmatrati od “on-line pristupa servisima ” do “alata za  izgradnju i obnovu demokratije.

12072697

Prezentirana softverska rješenja omogućavaju uštedu vremena, novca, prostora, ugodniji način obavljanja radnih zadataka ali i života.

Održana konferencija “Kako unaprijediti poslovanje uz primjenu savremenih tehnologija”

DSC_3973

22. septembra 2015. godine u prostorijama Kantonalne komore Tuzla je održana konferencija na temu „Kako unaprijediti poslovanje uz primjenu savremenih tehnologija“. Organizator konferencije je kompanija IMEL čiji su predstavnici predstavili savremena tehnološka rješenja u poslovnom svijetu koja imaju za cilj da olakšaju praćenje poslovanja, učine ga sigurnijim i štede vrijeme.

IMEL doo jučer je u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla organizovao konferenciju na temu   „Kako unaprijediti poslovanje uz primjenu savremenih tehnologija“ . Programom konferencije predstavljena su savremena tehnološka rješenja u poslovnom svijetu koja imaju za cilj da olakšaju praćenje poslovanja, učine ga sigurnijim i štede vrijeme.

Konferencija je bila namijenjena svima, javnom i realnom sektoru (proizvodnom, trgovačkom i uslužnom) koji žele da  unaprijede svoje poslovanje.

Predstavljena su sledeća softverska rješenja sa osvrtom kroz praksu:

Elektronsko upravljanje dokumentima predstavila je Sadina Šabanović mr.sci

Elektronsko poslovanja u javnoj upravi i  jednostavnu On-line trgovinu predstavila je Amra Brkić dipl.oec

Proces upravljanje proizvodnjom po narudžbi prezentirao je Senad Kapetanović dip.oec

Također, Imel je predstavio grant sredstva namijenjena za finansiranje prezentiranih softverskih rješenja.

Ovo je bila odlična prilika da se učesnici međusobno upoznaju i razmjene iskustva sa postojećim Imel korisnicima i konsultantima iz Imel-a

Obavještenje za kupce i poslovne saradnike

Obavještavamo cijenjene kupce i poslovne saradnike da IMEL doo povodom islamskog praznika Kurban bajrama u četvrtak 24. septembra neće raditi.

Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti želimo da bajramske praznike provedu u miru, slozi, zdravlju i blagostanju, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

 

POZIV: „Kako unaprijediti poslovanje uz primjenu savremenih tehnologija“

Poštovani,

IMEL doo u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla organizuje konferenciju na temu:

„Kako unaprijediti poslovanje uz primjenu savremenih tehnologija“.

koja će se održati u zgradi Kantonalne privredne komore Tuzla, 22. septembra 2015. godine u 11 sati.

KONFERENCIJA JE BESPLATNA.

Potvrdu učešća možete izvršiti na mail adresu edina@kpktz.ba ili na broj telefona 035/258-260. Kontakt osoba Edina Kurtić.
Nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog događaja i odvojiti vrijeme da prisustvujete konferenciji.

S poštovanjem

letak