Kompanija Kaspersky Lab proglašena za bezbjednosnog lidera

Kompanija Kaspersky Lab objavila je danas da je proglašena za bezbjednosnog lidera u okviru istraživanja „Forrester Wave™: Endpoint Security Suites, Q4 2016“.

Prema rezultatima ovog izveštaja, rješenja kompanije ispunjavaju zahtjeve većine korporativnih klijenata, kroz lepo upakovan i integrisan paket. Forrester Wave istraživanjem obuhvaćen je program Kaspersky Endpoint Security for Business, integrisano bezbjednosno rješenje koje nudi kompanija Kaspersky Lab. Kompanija Forrester je pozvala odabrane proizvođače da učestvuju u njenom istraživanju pod nazivom „2016 Forrester Wave“.

Svi učesnici kreiraju krajnja bezbjednosna rješenja koja sprečavaju, detektuju i uklanjaju prijetnje, prisutna su na tržištu i popularna kod korporativnih klijenata. Analitičari su ocijenjivali učesnike na osnovu trenutne ponude, strategije i položaja na tržištu. U izvještaju je navedeno da „Kompanija Kaspersky Lab ima jedno od najkompletnijih krajnjih bezbjednosnih rješenja na tržištu, sa visokim mogućnostima prevencije, detekcije i uklanjanja pretnji. Kompanija je sve ove bezbjednosne opcije kreirala sama, tako da je integracija između različitih komponenti snažna i veoma značajna“.

U izvještaju je takođe navedeno „da su klijenti prijavili visok nivo efikasnosti u sprečavanju malvera, sa solidnom sposobnošću napredne detekcije. „Čast nam je što smo ocenjeni kao bezbednosni lider u okviru istraživanja „Forrester Wave™: Endopoint Security“. Nastavljamo da obezbjeđujemo najbolju višeslojnu zaštitu kroz uočavanje IT bezbjednosnih potreba velikih organizacija i objedinjavanje bezbjednosnih tehnologija koje sprečavaju sajber pretnje.

Vjerujemo u integrisan pristup, a to podrazumijeva prevenciju, detekciju, kao i sposobnost odgovora na incidente. Sa daljim razvitkom našeg korporativnog portfolija, cilj nam je da obezbijedimo najnapredniju tehnologiju za sva ključna područja IT infranstrukture“, izjavio je Nikita Švetsov (Nikita Shvetsov), glavni tehnološki direktor u kompaniji Kaspersky Lab. Ranije tokom ove godine, kompanija Kaspersky Lab unaprijedila je svoj korporativni portfolio sa novom Kaspersky Targeted Attack platformom, kao i čitavim spektrom Security Intelligence usluga, koje su usmjerene ka zaštiti kompanija od najsofisticiranijih prijetnji.

Takođe, u Dablinu (Republika Irska) je otvoren centar za istraživanje i razvoj, koji je fokusiran uglavnom na razvoj napredne analize podataka i tehnologija koje su bazirane na učenju mašina. Tim je odgovoran za ključne dijelove novih Kaspersky Lab rješenja i fokusiran na detekciju ciljanih napada, kao i na njihovo istraživanje.

Comments are closed.